måndag 28 september 2009

Anders Neuman

Anders Neuman är för de flesta känd som fotograf och som chefredaktör för actionsportmagasinet Transition, ett magasin som vänder sig till alla intresserade av actionsport och som driver den svenska actionsportvärlden framåt. Anders Neuman gick från Lugnetgymnasiets mediautbildning till att bli en frilansande fotograf som jobbade på uppdrag av företag som WeSC, Red Bull, Volcom, Burton och en mängd andra stora actionsportgiganter. Intresset för framförallt snowboard- och skateboardfotografi höll i sig och år 2002 började han arbeta med Transition samtidigt som han under några år arbetade som fotoredaktör på tidningen Method Mag. Arbetet med actionsport i tidningsform fortsatte och idag består Transition av en tidning och av en minst lika viktig hemsida med bloggar av framstående actionsportaktörer och podcasts. Såhär säger Anders om magasinets roll som inspiration och varför foto är en så viktig del av Transition:

"Jag vill att Transitions läsare ska bli peppade av att läsa tidningen och titta på bilderna. Vi jobbar med en ung målgrupp som ofta är väldigt intresserade av det Transition skriver om och vårt mål är att göra en tidning som är lika bra eller bättre än våra internationella kollegor. Förutom att bilderna självklart ska förmedla bra action vill jag även att de ska vara visuellt intressanta för betraktare som inte är utövare av någon av de sporter jag fotograferar."


Chris Sörman gör Backside Handplant på toppen av Hammarbybacken i mitten på April, fotograferat av Anders Neuman

Under Eternal Return kommer Anders visa några av sin fotografier som synts i Transition på utställningen. Dessutom kommer han att hålla i en workshop i fotografi för dig som går i nian. Du kan anmäla dig till workshopen genom att maila till lasse.westin@falun.se
Mer information om fler workshops samt platsantal, tider och ledare hittar du här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar