torsdag 8 oktober 2009

Workshop för alla!

Nu har vi släppt alla tyglar och bjuder in alla intresserade skolelever i Falun som går på högstadiet eller gymnasiet till att vara med i våra workshops. Anmäl dig genom att maila lasse.westin@falun.se och skriva titeln för den workshop du vill gå i ämnesraden. Antalet platser är begränsat så anmäl dig och dina vänner snabbt! Första workshopen är redan nu på måndag.


Grafisk Design
Ledare: Joakim Knapp och Niklas Bergh
Plats: Arenan
Antal platser: ca 30
Datum & Tid: måndag 12 oktober kl 16-18
Utrustning: Digitalkamera om du har. Om du inte har tillgång till digitalkamera så skriv det i ditt mail.
Är du mer intresserad av loggor, typsnitt och hur saker ser ut till formen än av texten och bilderna? Eller kanske vill du veta mer om hur du kan få en text eller bild att lyftas fram eller se ut på ett visst sätt? Kom då på workshop i Grafisk Design med Joakim Knapp och Niklas Bergh, två grafiska formgivare som har arbetat åt bland annat WESC, Konsthögskolan, Nokia och SVT.

Skrivande / Journalistik
Ledare: Josefin Olevik
Plats: Magasinet Falun
Antal platser: 12 st
Datum & Tid: torsdag 15 oktober kl 16-18
Tycker du om att skriva men vet inte om det är journalistik eller skönlitterär text som passar dig? Välkommen på workshop i skrivande med Josefin Olevik, som är både frilansande journalist som skriver för bland annat DN och SVD, och dessutom författare som precis har gett ut sin första bok. På den här workshopen får du testa olika sätt att uttrycka dig i text och veta mer om hur det är att arbeta med text på heltid.

Foto
Ledare: Anders Neuman
Plats: Arenan
Antal platser: 12 st
Datum & Tid: fredag 16 oktober kl 14-16
Har du funderat på hur det skulle vara att arbeta som fotograf eller tycker du helt enkelt om att fotografera mycket? Kom och prata mer om hur man kan arbeta som fotograf och lär dig mer om kameran med Anders Neuman, chefredaktör för tidningen Transition och frilansande fotograf.Arkitektur
Ledare: Johan Berglund
Plats: Arenan
Antal platser: ca 20 st
Datum & Tid: lördag 17 oktober kl 10 – 16
Johan Berglund är arkitekten från Falun som flyttade till London och startade egen arkitektbyrå. Idag är det han som skissar på skateparken bakom Västra skolan samtidigt som han med olika projekt i bland annat Venice, USA. Har du någon gång funderat över hur man skulle kunna förändra staden genom att bygga om? Vad skulle vara det första du förändrade för att få en stad där du vill bo? På workshopen i arkitektur kan du få vara med och planera din drömstad.

Konst, Uprising
Ledare: Malin Pettersson Öberg och Sébastien Berthier
Plats: Arena
Antal platser: 10 st
Datum & Tid: lördag 17 oktober kl 10 – 16
Som konstnär kan man ta plats för att uttrycka det som ingen annan uttrycker och de som aldrig hörs annars kan få en röst genom konsten och konstnären. Låter det som något du funderat på? Konstnären Malin Pettersson Öberg kommer tillsammans med Sébastien Berthier att hålla en workshop i ämnet konst där ni får testa på hur man kan göra sin röst hörd på egna villkor. Förkunskaper i engelska krävs då en del av denna workshop kommer att hållas på engelska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar