torsdag 24 september 2009

Kattis Lindoff

Kattis Lindoff jobbar som stylist, något som hon inte tror att någon av hennes gamla vänner från Slättaskolan, Västra Skolan eller Lugnetgymnasiet är särskilt förvånade över. Mode och kläder har alltid inspirerat henne och länge ville hon bli designer. Hon började därför läsa på Tillskärarakademin i Stockholm, samtidigt som hon vid sidan av arbetade med musikvideor och reklamfilmer. Där insåg hon att det hon var intresserad av inom mode var storyn bakom presentationen av kläderna, att det var i det utrymmet hon kunde korsa konstnärlig estetik och kommersiellt mode för att väcka känslor och utmana betraktaren. På så sätt gick hon en ny väg och blev stylist. Hittills idag har hon arbetat med stora magasin som Nylon, Bon och Fashion Tale och gjort modevisningar för bland annat Miss Sixty och Björn Borg.

Som stylist är det viktigt att hitta den berättelse som ligger bakom varje modereportage. Det kan vara allt ifrån personliga öden och kärlekshistorier till en samling blandade människor på en biograf. Det viktiga är inte att berätta vad som har hänt eller kommer att hända, det viktiga är att betraktaren skymtar historien bakom reportaget och känner sig inspirerad och övertygad.


Inför sin del av utställningen under Eternal Return säger Kattis Lindoff såhär:
"Att jobba som modestylist är kreativt, varierande och kul. Jobben kan vara uppdrag som rena studiojobb eller konstprojekt, reklamuppdrag och modevisningar. Det jag vill visa med mina bilder på Eternal Return är balansen mellan det kommersiella och det konstnärliga och hur man kan korsa dessa begrepp inom mode."
På Eternal Return kommer Kattis visa några av sina favoritbilder. De kommer projiceras på vår höga utställningsvägg och kännas som att stå framför ett stort modemagasin. Kattis kommer dessutom föreläsa för några av er.För att se bilderna i större format är det bara att klicka på dem. Vill du se ännu fler av Kattis bilder och arbeten, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar