måndag 7 september 2009

Workshops!

Som vi redan berättat kommer det hållas workshops under Eternal Return. Alla workshops riktar sig till dig som går i årskurs nio på högstadiet och antalet platser är begränsade. Det finns fem olika workshops du kan anmäla dig till; Foto, Grafisk Design, Arkitektur, Skrivande/Journalistik och Konst. Var snabb och tipsa dina kompisar, platserna kan ta slut.

För att anmäla dig till en workshop, skicka ett mail till: lasse.westin@falun.se
I ämnesraden skriver du namnet på den workshop du är intresserad av att delta i. Vill du t.ex vara med i en workshop om foto med Anders Neuman skriver du helt enkelt foto i ämnesraden på ditt mail. Platserna kommer bekräftas när alla skolor fått denna information om ett par veckor. Blir det många sökanden kommer vi lotta ut platserna. Om du har några frågor kan du skriva dem i kommentarfältet här. De kommer inte att publiceras och vi svarar så snart vi kan. De flesta workshops kommer att hållas på Arena i Falun. Mer information om alla workshops kommer komma i takt med att vi mer utförligt presenterar deltagarna. Håll utkik!

Info om workshops:


Grafisk Design
Ledare: Joakim Knapp och Niklas Bergh
Plats: Arena
Antal platser: ca 30
Datum & Tid: måndag 12 oktober kl 16-18
Utrustning: Digitalkamera om du har. Om du inte har tillgång till digitalkamera så skriv det i ditt mail.
Är du mer intresserad av loggor, typsnitt och hur saker ser ut till formen än av texten och bilderna? Eller kanske vill du veta mer om hur du kan få en text eller bild att lyftas fram eller se ut på ett visst sätt? Kom då på workshop i Grafisk Design med Joakim Knapp och Niklas Bergh, två grafiska formgivare som har arbetat åt bland annat WESC, Konsthögskolan, Nokia och SVT.


Skrivande / Journalistik
Ledare: Josefin Olevik
Plats: Magasinet Falun
Antal platser: 12 st
Datum & Tid: torsdag 15 oktober kl 16-18
Tycker du om att skriva men vet inte om det är journalistik eller skönlitterär text som passar dig? Välkommen på workshop i skrivande med Josefin Olevik, som är både frilansande journalist som skriver för bland annat DN och SVD, och dessutom författare som precis har gett ut sin första bok. På den här workshopen får du testa olika sätt att uttrycka dig i text och veta mer om hur det är att arbeta med text på heltid.


Foto
Ledare: Anders Neuman
Plats: Arena
Antal platser: 12 st
Datum & Tid: fredag 16 oktober kl 14-16
Har du funderat på hur det skulle vara att arbeta som fotograf eller tycker du helt enkelt om att fotografera mycket? Kom och prata mer om hur man kan arbeta som fotograf och lär dig mer om kameran med Anders Neuman, chefredaktör för tidningen Transition och frilansande fotograf.
Arkitektur
Ledare: Johan Berglund
Plats: Arena
Antal platser: ca 20 st
Datum & Tid: lördag 17 oktober kl 10 – 16
Johan Berglund är arkitekten från Falun som flyttade till London och startade egen arkitektbyrå. Idag är det han som skissar på skateparken bakom Västra skolan samtidigt som han med olika projekt i bland annat Venice, USA. Har du någon gång funderat över hur man skulle kunna förändra staden genom att bygga om? Vad skulle vara det första du förändrade för att få en stad där du vill bo? På workshopen i arkitektur kan du få vara med och planera din drömstad.


Konst, Uprising
Ledare: Malin Pettersson Öberg och Sébastien Berthier
Plats: Arena
Antal platser: 10 st
Datum & Tid: lördag 17 oktober kl 10 – 16
Som konstnär kan man ta plats för att uttrycka det som ingen annan uttrycker och de som aldrig hörs annars kan få en röst genom konsten och konstnären. Låter det som något du funderat på? Konstnären Malin Pettersson Öberg kommer tillsammans med Sébastien Berthier att hålla en workshop i ämnet konst där ni får testa på hur man kan göra sin röst hörd på egna villkor. Förkunskaper i engelska krävs då en del av denna workshop kommer att hållas på engelska.

5 kommentarer:

 1. det här verkar verkligen intressant! vad härligt att ni gör något för ungdomar i falun av före detta ungdomar från falun!

  SvaraRadera
 2. var finns bilderna vi tog från foto workshopen? :)

  SvaraRadera
 3. När kommer Bilderna från Foto Workshoppen på er sida? har väntat ett tag nu! ;)

  SvaraRadera
 4. när kommer bilderna från workshopen upp på sidan?

  SvaraRadera
 5. hej, ursäkta att det dröjer med bilderna från workshopen i foto, de är på väg och inom en snar framtid ligger de förhoppningsvis på bloggen. håll ut!!

  SvaraRadera