torsdag 8 oktober 2009

Anna Lundh

Anna Lundh, här fotograferad av Caris Reid, är Eternal Returns enda konstnär som inte direkt härstammar från Falun. Anna är uppvuxen i Sandviken och just nu befinner hon sig i New York. Två ganska skilda platser. Sin första konstupplevelse är däremot kopplad till Falun och den beskriver hon såhär:

"Min tidigaste konstupplevelse som gjorde stort intryck på mig som barn var besöken på Sundborn (en lagom lördagsutflykt från Sandviken). Att gå omkring i huset som Carl och Karin Larsson skapat tillsammans, kändes som att vara med i en målning på riktigt."

Känslan av att gå runt i en målning på riktigt ligger inte långt ifrån hur Anna arbetar i dag. Som konstnär arbetar hon ofta med installationer, som ger känslan av att vara med i ett konstverk, eftersom konsten inte längre hänger på väggen utan istället står mitt i rummet. Hennes verk "Mickey's trailer" är till exempel en kopia av husvagnen i Musse Pigg som visas på julafton varje år, som hon byggt i naturlig storlek.På Eternal Return visar Anna Lundh ett verk som heter "Hollywood Internet", en installation som handlar om hur internet porträtterats i Hollywood-filmer från 90-talet och framåt. Här kan du se mer av Annas installationer och konst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar