torsdag 22 oktober 2009

Bilder från Eternal Return

Publiken på Eternal Return bestod under veckan av 200-300 högstadieelever per pass. Det hölls två pass per dag, ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Vi höll även extrapass för estetiska programmet och mediaprogrammet under två sena eftermiddagar.


Föreläsningarna hölls av kreativa utövare som alla kom från Falun och delade elevernas bakgrund. Här pratar filmregissören Manne Lindwall, uppvuxen i Slätta, om sin yrkesbana.


Högstadieelver var Eternal Returns främsta målgrupp och runt 3000 elever besökte Eternal Return allt som allt.


Utställningsansvariga Kajsa Pontén kommer också från Falun och fick idén till projektet under en resa till New York. Tillsammans med Lasse Westin på Falu Kommun och Magdalena Nord Omne på Magasinet skapade de konceptet som blev Eternal Return.


Under tisdagen föreläste konstnären Kristina Bength, musikern Elias Åkesson och chefredaktören/fotografen Anders Neuman för elever från Hälsinggården, Gruvrisskolan och Estetiska programmet. Här får de frågor från publiken under ledning av moderator Bengt Erlandsson.


Skolförvaltningens Lasse Westin fanns på plats under veckan och tog emot workshop-anmälningar.


Det var ofta trångt vid Vincent Skoglunds bildserie "Lightyears" som var ett av de många verk som hängde på den sex meter höga och runt 35 meter långa veckade frigolitvägg som byggdes enbart för Eternal Return.


Magasinets lokaler var under veckan fullsatta varje dag, vilket de rymde gott och väl tillsammans med den gigantiska väggen.


Under Eternal Return gavs också möjlighet till att testa kreativa yrken under olika workshops. Deltagarna under workshopen i Grafisk Design som vi ser ovan skapade Alfalubetet, ett eget interaktivt typsnitt att skriva med.

Tack till Niklas Bergh som tagit alla foton. Fler kommer snart, bland annat från våra olika workshops.

1 kommentar:

  1. sista gången jag frågar, när kommer bilderna från fotostudion?
    det har gått typ en månad nu?

    SvaraRadera