onsdag 21 oktober 2009

Stor succé för Eternal Return på Magasinet

Under en intensiv och inspirerande vecka har 3 000 högstadie- och gymnasieelever besökt utställningen, träffat Eternal Returndeltagarna och skapat själva i olika workshops. I fredags kl 17 var det dags för näringsliv och högskola att uppleva Eternal Return på nära håll och kl 19 öppnades portarna för allmänheten. När dörrarna stängdes i söndags hade ytterligare ca 550 personer tagit del av den spektakulära utställningen. Det måste vara såväl helgrekord som totalrekord för en utställning i Falun och Dalarna.

Målet var att göra Eternal Return till en angelägenhet för alla och precis som vi önskade har projektet rönt stor uppmärksamhet på bred front och intresserat såväl ungdomar och näringsliv som politiker, högskola och allmänhet. Många har fått en ögonöppnare, nya kontakter har knutits och förhoppningsvis har vi sått ett frö som gör att ännu fler vågar tro på sin egen kreativitet och sin egen förmåga.

Projektet kommer nu att utvärderas för att se om det ska bli en fortsättning samtidigt som vi drar i gång dokumentationsarbetet. Men innan dess vill vi skicka ett stort tack till alla sponsorer, samarbetspartners och vänner som hjälpt oss att förverkliga detta fantastiska projekt. Hoppas vi ses igen!

Lasse, Magdalena & Kajsa

Hör av dig till oss om du vill veta mer

Lasse Westin, Skolförvaltningen Falu kommun, 023-823 23, lasse.westin@falun.se
Magdalena Nord Omne, Kulturföreningen Magasinet, 070-302 48 54, magdalena@magasinetfalun.se
Kajsa Pontén, utställningsansvarig, 070-949 64 43, kajsa@kajsaponten.com

1 kommentar: