måndag 5 oktober 2009

Joel Nordström

RBG6. Foto: Jenny Källman

Reklamfilmsbyrån RBG6 ligger på Rödabergsgatan 6 i Stockholm. Här finns Joel Nordström som är en del av byrån som gör reklamfilmer som visas i såväl konsthallar som på tv. Han är född 1973 och har gått på Aspebodaskolan, Västra skolan och Haraldsbogymnasiet i Falun. Joel har en bakgrund som designer och utbildade sig på Beckmans och Konstfack i Stockholm och gick dessutom ett år på Ecole Cantonale d’art deLausanne i Schweiz. RBG6 har ett formspråk som snabbt känns igen när man väl sett en av deras filmer. Det avskalade och lekfulla går igen på samma sätt som färger och former känns besläktade.

Stillbild ur reklamfilm för J&B

"Vi har hitills jobbat väldigt 'hands-on', med mycket fokus på miljöer och objekt i vår produktion. Kanske beror det på vår bakgrund som designers snarare än filmskapare i traditionell bemärkelse. På senare tid har vi börjat introducera karaktärer, story och en mer komplicerad syn på tid och rum för att vidareutvecklas i vårt filmskapande. Vi vill fortsätta så, att konstant utveckla sättet vi gör film samtidigt som vi gärna vill ha en röd tråd genom vår produktion, en RBG6-stil så att säga."

Vi rekommenderar ett besök på RBG6's hemsida för att se deras filmer. Joel Nordström och RBG6 kommer visa ett urval ur sin samlade produktion under Eternal Return. Dessutom kommer Joel att föreläsa på fredagen i vecka 42.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar