torsdag 1 oktober 2009

Magnus Wennman

Det låter lite otroligt, men under Årets Bild 2009 vann Magnus Wennman inte bara just pris för Årets Bild, utan också Årets Pressfotograf, första och andra pris för Årets Porträtt samt andra pris för Årets Nyhtesbild Utland, Årets Bildreportage, Årets Bildreportage Utland och Årets Sportbild Action. Ja, ni läste rätt, nio priser. Det hela började i Falun där Magnus som 17åring fick anställning på DalaDemokraten som fotojournalist. Han visste tidigt att det var kameran han ville arbeta med och idag är han, som ni anar, en av Sveriges mest uppskattade fotografer inom nyhets- och featurereportage. Med egna projekt och på uppdrag av framförallt Aftonbladet reser han världen runt.

Ur "Obamaland"

År 2009 var speciellt för Magnus Wennman på flera sätt. Det var också året då USA genomförde ett av sina mest historiska valkampanjer någonsin och en svart man blev president. På Eternal Return visar Magnus Wennman bildserien "Obamaland", en av anledningarna till prisskörden ovan, där livet på gatan och bland medborgarna skildras under den medryckande valkampanjen där budskapet var "Yes We Can".

Ur "Obamaland"

Magnus Wennman har en speciell, underexponerad stil som känns igen av många. Hans olika reportage rymmer skönhetstävlingar i USA för både barn, hundar och pensionärer, såväl som actionsportbilder. För mer av hans arbeten, gå direkt till hans hemsida.
Årets Bild släpper varje år en bok och i år är det Magnus som pryder den. För mer information om den, klicka här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar