tisdag 6 oktober 2009

Malin Pettersson Öberg

Malin Pettersson Öberg, här med sin pojkvän Sébastien Berthier som också kommer vara en del av Eternal Return när han och Malin håller en workshop i konst, är född 1979 och har gått på Hälsinggårdsskolan och Haraldsbogymnasiet där hon gick Estetiska programmet med inriktning Konst. Idag är Malin bosatt och verksam både i Stockholm och Paris. Det var först när Malin lämnade Falun och så småningom började sin konstutbildning på bland annat Konstfack i Stockholm som hon förstod hur djuplodande samtidskonst var, hur den kan ta sig i uttryck och vad man kunde göra med sitt konstnärskap. Som konstnär arbetar Malin ofta med text och olika sorters budskap som får tar plats i det offentliga rummet.

Malin Pettersson Öberg och Sébastien Berthiers verk ”Untied (Flag)”

På Eternal Return visar Malin "Korrespondenser", ett verk som Malin skapat specifikt för Eternal Return. "Korrespondenser" är inspirerat av Selma Lagerlöf och hennes kärleksbrev till Sophie Elkan. Selma Lagerlöf levde länge i Falun och verket handlar mycket om längtan, tillhörighet, resande och avstånd och knyter an till Faluns tågstation och Magasinets placering. Verket består av 12 tygbanderoller med texter ur dessa kärleksbrev och kommer hängas både inne på Magasinet och utanför, vända mot tågstationen.

Bild ur "Korrespondenser"

För mer information om Malins konst, se hennes hemsida. Om du går i nian kan du få träffa och arbeta med Malin som kommer hålla en workshop tillsammans med arkitekten och konststudenten Sébastien Berthier. Workshopen kommer hållas lördag den 17 oktober kl 10-16. För att anmäla dig, skriv ett mail till lasse.westin@falun.se
För mer information om workshops, se här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar